Dirk Kuyt en Beerschot bevrijden FC Groningen van Florian Krüger

Overbodige spits uit Groningse-lijden verlost: Kuyt en Beerschot bieden uitweg

6 september om 23:51

Beerschot heeft Florian Krüger definitief van FC Groningen overgenomen, zo bevestigt de Eredivisie-club via de officiële kanalen. De 25-jarige spits komt in België onder Dirk Kuyt te spelen.

Krüger kwam in 2022 naar Groningen en kwam dat seizoen 23 keer in actie voor de Trots van het Noorden. Sindsdien is de Duitser uit de gratie geraakt. Zodoende werd hij afgelopen seizoen verhuurd aan Eintracht Braunschweig. Voor die club scoorde hij twee keer en gaf hij evenveel assists.

Krüger had in de Euroborg nog een contract tot de zomer van 2026. Dit seizoen maakte hij echter al geen deel meer uit van de selectie van Dick Lukkien. Doordat de transfermarkt in België, in tegenstelling tot in Nederland, pas vrijdag na 23.59 uur sluit kon Krüger op het laatste moment nog een uitweg vinden.

De ploeg van Kuyt haalde eerder deze zomer ook al landgenoot Brian Plat en ex-Ajacied Ar'Jany Martha op in de Eredivisie. Ook in de laatste dagen van de transfermarkt deden de Belgen nog zaken door onder andere Faisal Al-Ghamdi en voormalig Paris Saint-Germain-talent Colin Dagba binnen te halen.

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!