Beerschot haalt Dagba transfervrij van PSG

Kuyt versterkt zich bij Beerschot met voormalig groot talent van PSG (25)

5 september om 13:47

Beerschot heeft zich versterkt met Colin Dagba. Dat meldt de club van hoofdtrainer Dirk Kuyt op de online kanalen. De 25-jarige verdediger komt transfervrij over van Paris Saint-Germain.

Dagba moet de verdediging van Kuyt van een kwaliteitsinjectie voorzien. Beerschot verloor namelijk de laatste vijf wedstrijden en wist dit seizoen nog helemaal niet te winnen in de Jupiler Pro League. Met Dagba hebben de Belgen een vrij ervaren rechtsback aangetrokken.

De Franse vleugelverdediger werd op zeer jonge leeftijd door Boulogne overgenomen uit de jeugd van RC Lens. In 2016 nam grootmacht PSG hem over en twee jaar later speelde hij zijn eerste wedstrijden in de hoofdmacht. Dagba wist zijn goede vorm echter niet vast te houden en werd verhuurd aan RC Strasbourg en AJ Auxerre.

Nu heeft Dagba transfervrij de overstap gemaakt naar Beerschot, nadat zijn contract in Parijs niet werd verlengd. Op negentienjarige leeftijd stond hij te boek als groot talent en vertegenwoordigde hij een marktwaarde van achttien miljoen euro. Nu ligt zijn waarde 'slechts' op 1,2 miljoen euro.

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!