Seuntjens kraakt Ajax: 'Dit kan echt niet'

Seuntjens kraakt Ajax: 'Dit beleid slaat helemaal nergens op, dit kan echt niet'

6 september om 10:28

Ralf Seuntjens snapt weinig van de beslissing van Ajax om zich te versterken met Wout Weghorst. De spits van De Graafschap kraakt harde noten over de keuzes van technisch directeur Alex Kroes.

Ajax legde Weghorst vast, hoewel het met Brian Brobbey, Chuba Akpom en talent Julian Rijkhoff al over voldoende opties beschikte in de punt van de aanval. "Het is niet best", reageert Seuntjens bij FC Afkicken. "Ik zeg heel eerlijk: als je met Wout Weghorst aankomt bij Ajax, dan ben je ver. Dit kan echt niet, man. Dit beleid slaat helemaal nergens op. Je hebt Brobbey en Akpom. Brobbey moet gewoon de eerste spits zijn bij Ajax."

Seuntjens vraagt zich af of Weghorst wel de ideale stand-in is. "Als je zo'n speler haalt voor een half uur, dan hadden ze beter Sam Lammers kunnen kopen. Die is goedkoper en dat vind ik meer een Ajax-spits dan Weghorst. Qua alles is hij meer een Ajax-spits dan Weghorst. Niks tegen Weghorst hoor, maar dit kan niet. Als Ajax zijnde kan dit echt niet", briest de routinier. "Als ik in de raad van commissarissen zat, had ik dit wel geblokkeerd."