Te Kloese gaat in op uitgaande transfers bij Feyenoord

Te Kloese gaat in op transfers: 'Dat is een jongen met een unieke positie'

6 september om 07:16

Feyenoord-directeur Dennis te Kloese stond voor een lastige taak in de afgelopen transferwindow. De bestuurder zag drie basisspelers vertrekken en het was zijn taak om waardige vervangers aan te trekken voor de Rotterdammers.

Waar Santiago Giménez bij Feyenoord is gebleven, vertrokken Mats Wieffer, Lutsharel Geertruida en Yankuba Minteh wel uit Rotterdam. "Wieffer is gewoon heel moeilijk te vervangen", aldus Te Kloese bij ESPN. Brighton & Hove Albion legde een recordbedrag van ongeveer 32 miljoen euro naar voor de diensten van de middenvelder. Op Deadline Day werd Hwang In-beom aangetrokken als zijn vervanger.

Ook Geertruida is niet zomaar te vervangen volgens Te Kloese. "Dat is een jongen met een unieke positie binnen de organisatie", stelt de directeur. De multifunctionele verdediger vertrok naar RB Leipzig, dat vorig seizoen ook al erg concreet in de markt was voor zijn handtekening. "Hij is vanuit Varkenoord doorgegroeid tot aanvoerder van het eerste elftal."

"Ik denk dat hij zich deze zomer er ook weer bij had neergelegd dat hij nog een jaar onze mooie club zou vertegenwoordigen, maar toen kwam toch Leipzig weer om de hoek", vervolgt Te Kloese. "Moet je dat dan niet doen? Zo'n jongen heeft nog tien maanden een contract. Het is een beslissing en die neem je. Het moet dan blijken of het de juiste is. Maar een speler met zijn kwaliteiten één-op-één vervangen is in de Nederlandse competitie heel erg moeilijk."

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!