Omgba pas na nieuwjaar inzetbaar voor KAA Gent

Omgba na NAC-soap lang uit de roulatie: 'Probleem moeten we oplossen'

5 september om 22:32

Aimé Omgba (21) heeft de overstap gemaakt van NAC Breda naar KAA Gent. De transfer van Omgba van NAC naar Gent verliep niet vlekkeloos. Arnar Vidarsson, de sportief directeur van KAA Gent, geeft nu aan dat Omgba onder het mes moet en pas na het nieuwjaar inzetbaar gaat zijn voor de Buffalo’s.

Vidarsson vertelt hoe de transfer van Omgba naar Gent tot stand kwam. "Omgba was hier bijna acht weken geleden klaar om te tekenen. Toen hebben wij geconstateerd dat er een probleem was in zijn lichaam. Dat is geen probleem die carrière dreigend is, maar een probleem dat we moeten oplossen. Wij hebben nu afgesproken om voor Omgba zijn carrière op lange termijn te kiezen", deelt Vidarsson via de podcast van Gent.

Vidarsson geeft aan dat Gent geduld heeft met Omgba. "Het zou gemakkelijk zijn om hem binnen te halen en hem eventjes te laten voetballen en pas over drie over vier maanden dit op te lossen. We kiezen er echt voor om Omgba nu een langdurig contract te geven", aldus Vidarsson.

"We willen hem op korte termijn onder het mes laten gaan om dit probleem op te lossen. Zodat we na nieuwjaar een honderd procent fitte Omgba hebben. Niet voor drie of vier maanden, maar voor de rest van zijn carrière hier bij Gent."

Volgens Vidarsson was het geen reden om de transfer van Omgba naar Gent af te blazen. "Omgba was absolute topprioriteit voor ons. Stond in april al bovenaan de lijst bij ons. Ikzelf was ook heel snel verkocht over zijn kwaliteiten. Het is een indrukwekkend profiel. Atletisch, groot en technisch heel sterk. Heeft een infiltratie vanuit het middenveld. Past zeker in ons systeem en de manier waarop wij voetballen", besluit Vidarsson.

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!