Ajax lijkt Martial te kunnen vergeten

'Ajax lijkt één transfervrije vervanger van Bergwijn al te kunnen vergeten'

5 september om 12:24

Ajax is op zoek naar een transfervrije vervanger van de naar Saudi-Arabië vertrokken Steven Bergwijn. De Amsterdammers lijken een streep te kunnen zetten door de naam van Anthony Martial. De Fransman zit na zijn vertrek bij Manchester United zonder club en geniet interesse uit Brazilië, meldt Fabrizio Romano.

Volgens Romano zou het Braziliaanse Flamengo contact hebben gelegd met de entourage van Martial. De aanvaller zou bij de Brazilianen de geblesseerde Pedro moeten vervangen. Martial werd door ESPN ook als optie voor Ajax genoemd, na het klappen van de huurdeal met Kamaldeen Sulemana.

Sulemana had Bergwijn op moeten volgen in Amsterdam, maar Ajax diende de benodigde papieren te laat aan bij de FIFA. Hierdoor liep deze huurdeal op de klippen. Volgens ESPN onderzoekt Ajax de opties om zich te versterken met een transfervrije aanvaller, zoals Martial.

De inmiddels 28-jarige aanvaller stond in 2015 te boek als een van de grootste talenten van Europa. Manchester United betaalde destijds zestig miljoen euro aan AS Monaco voor Martial. In Manchester begon hij heel aardig, maar heeft hij nooit zijn potentie waar kunnen maken. Deze zomer liep hij uit zijn contract, waardoor hij momenteel clubloos is.

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!