NEC huurt talent van Al Nassr

'Onderzoeken of de Saudische bond en NEC iets voor elkaar kunnen betekenen'

5 september om 11:21

NEC heeft zich op de laatste dag van de zomerse transferperiode versterkt met Rakan Al-Ghamdi. De achttienjarige middenvelder wordt één seizoen gehuurd van Al Nassr. Al-Ghamdi zal aansluiten bij de Onder-21 van NEC.

Al-Ghamdi was de voorbije weken op proef bij NEC en de Nijmegenaren besloten hem één jaar te huren. De middenvelder doorliep de jeugdopleiding van de grootmacht uit Saudi-Arabië en gaat dit jaar ervaring opdoen in Nederland.

Carlos Aalbers, technisch directeur van NEC, reageert verheugd op de komst van Al-Ghamdi.  "Het huren van Rakan is een eerste intentie om te onderzoeken of dat de Saoedische bond en N.E.C. op termijn iets voor elkaar kunnen betekenen. De bond heeft aangegeven binnen een paar jaar wereldwijd tot de grootste competities van de wereld te willen behoren", begint Aalbers.

"Dit doen ze nu enkel door het aantrekken van grote namen, maar minder door de focus te leggen op aanstormend talent en het ontwikkelen daarvan. Dit kan momenteel niet goed genoeg in eigen land en zodoende wordt er gekeken naar geschikte academies in Europa. Rakan heeft bij ons aangetoond talentvol te zijn en wij willen hem verder helpen in zijn carrière, zonder dat er een commercieel of economisch belang aan verbonden is", aldus Aalbers.

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!