'NEC slaat grote slag met Sandler en Verdonk

'NEC slaat grote slag: groen licht van gewilde Sandler én collega-verdediger'

30 augustus om 11:40

NEC heeft een grote slag geslagen. Niet op de transfermarkt, maar binnen de eigen selectie. Philippe Sandler en Calvin Verdonk verlengen hun contract tot respectievelijk 2029 en 2028.

Onder meer de Gelderlander en Voetbal International melden dat NEC een akkoord heeft bereikt met Sandler en Verdonk. De twee verdedigers lagen nog één jaar vast in het Goffertstadion, al had de Nijmeegse eredivisionist bij Sandler wel een optie om er een extra seizoen aan vast te plakken.

De dubbele contractverlenging is groto nieuws voor NEC, omdat Sandler zich vorig seizoen in de kijker speelde bij PSV en Ajax. Mede door de blessuregevoeligheid van de geboren Amsterdammers pakten die clubs echter niet door. Sandler kampt op dit moment met een knieblessure, waardoor hij nog geen Eredivisie-minuut speelde.

Verdonk maakte er op zijn beurt geen geheim van dat hij graag een buitenlands avontuur wilde aangaan. Hij legde het contractvoorstel van NEC aanvankelijk naast zich neer, maar de linksback heeft inmiddels besloten dat hij nergens heengaat, ondanks het feit dat Verdonk deze zomer concurrentie kreeg van Thomas Ouwejan.