Zirkzee over stap naar Manchester United

Ten Hag overtuigend: 'Proces in Duitsland begonnen, ik wil graag voor hem spelen'

5 september om 07:27

Het was voor Joshua Zirkzee makkelijk om Manchester United zijn jawoord te geven. De 23-jarige spits maakte deze zomer de overstap van Bologna naar Old Trafford en licht in gesprek met de NOS toe hoe de transfer tot stand is gekomen.

Op het moment dat United zich meldde, wist Zirkzee al wat hij wilde. "Als ik eerlijk ben, was ik na de gesprekken gelijk overtuigd." De aanvaller voerde de gesprekken met United vanuit Wolfsburg, waar het Nederlands elftal tijdens het EK verbleef. "Klopt, in Duitsland is het proces begonnen. Het was uiteindelijk een makkelijke keuze. Waarom? Het is toch Manchester United."

"De geprekken die ik heb gehad... Als een club zo overtuigend is en jou wil hebben, is het niet moeilijk", aldus Zirkzee, die niet enkel met de clubleiding om tafel zat. "Met Erik (ten Hag, manager, red.) heb ik ook goede gesprekken gehad", zegt hij. "Hij wilde me er graag bij hebben en ik wil graag voor hem spelen. Dat is een goede combinatie."

Na een ijzersterk jaar bij Bologna is het jeugdproduct van Feyenoord en Bayern München op 23-jarige leeftijd gevestigd in de Europese top. "Een transfer naar Manchester United is sowieso een beloning, dat gebeurt niet zomaar", stelt Zirkzee, die nooit twijfels kende over de route die hij aflegde. "Ik heb nooit twijfels gehad. Ik heb altijd ondersteuning gehad van vrienden en familie."