'Saudi's treuzelden bij Bergwijn-transfer'

'Wederom nieuw detail in Sulemana-soap: Saudische vertraging speelde Ajax parten'

4 september om 17:41

Opnieuw komt het Algemeen Dagblad met een detail over de gang van zaken bij Ajax tijdens het willen afronden van de transfer van Kamaldeen Sulemana. Vertraging aan Saudische kant bij de transfer van Steven Bergwijn zorgde ervoor dat de Amsterdammers minder tijd hadden dan verwacht.

Ajax heeft een brief bij de FIFA neergelegd waarin ze vragen om uitsluitsel over de transfer van Kamaldeen Sulemana. De Amsterdammers hopen de aanvaller te huren met optie tot koop van Southampton en dienden naar eigen zeggen op tijd de papieren in voor die overstap. Ajax wil weten waarom die aanmelding bij het FIFA-matchingssysteem nog niet goedgekeurd is en hoopt alsnog op de transfer.

Dat Ajax pas zo laat over kon gaan tot actie, heeft niet alleen te maken met het eigen handelen. Pas een kwartier voor de deadline werd de transfer van Bergwijn naar Al-Ittihad wereldkundig worden gemaakt. Het AD onthult nu dat vertraging aan Saudische kant enorme tijdsdruk voor Ajax opleverde. De Amsterdammers hoopten rond elf uur het vertrek van Bergwijn af te ronden, maar Al-Ittihad had steeds langer nodig. Daardoor had Ajax steeds minder tijd over en konden de documenten pas op het nippertje ingediend worden.

Alex Kroes liet dinsdagavond al via de clubkanalen weten dat Ajax nog altijd afwacht. "Daar is toch discussie over ontstaan", liet de technisch directeur weten. "Of het nu net voor of net na de deadline is geweest. Dat is vervelend. Ik hoop dat wij op korte termijn een antwoord op krijgen."