'FIFA-matchingssysteem nekt Ajax mogelijk'

'Nieuw detail bekend over indienen Sulemana-documenten, Ajax wacht nog altijd'

3 september om 15:31
Laatste update: 3 september om 15:58

Het FIFA-matchingssysteem doet Ajax mogelijk de das om bij de transfer van Kamaldeen Sulemana. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De Amsterdammers hopen nog altijd op goedkeuring van de FIFA inzake de transfer.

Ajax liet Steven Bergwijn op de valreep van Deadline Day naar Al Ittihad vertrekken, maar die transfer ging alleen door als ze ook een vervanger aan konden trekken. Tenminste: dat was de intentie. Sulemana moet Bergwijn opvolgen in Amsterdam, maar dat ondanks het verstrijken van de deadline nog geen uitgemaakte zaak. Dat heeft alles te maken met het FIFA-matchingssysteem.

Eerder werd al bekend dat de Amsterdammers vlak voor het verstrijken van de deadline de benodigde documenten voor de transfer van Sulemana bij de FIFA inleverde. Eerder werd er al een akkoord bereikt met Southampton en de aanvaller en hij werd al medisch gekeurd. Na het indienen van de documenten bleek echter dat het FIFA-matchingssysteem, dat de transfers verwerkt, de documenten niet meteen goedkeurde.

Ondertussen meldden onder meer Fabrizio Romano, het AD en De Telegraaf dat Ajax nog altijd op goedkeuring wacht van de FIFA voor de transfer van Sulemana. 'Of dat gaat lukken, valt te bezien', klinkt het.

Sulemana moet tot het einde van het seizoen gehuurd worden van Southampton. De Amsterdammers hebben tevens een optie tot koop bedongen van twintig miljoen euro.

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!