Flekken hoopt op kans bij Oranje

'Ik zit in een moeilijke situatie bij Oranje, wachten op foutje van Verbruggen'

4 september om 14:15
Laatste update: 4 september om 14:31

Mark Flekken zit in 'een moeilijke situatie' bij het Nederlands elftal. Dat vertelt de doelman tegenover L1. Ronald Koeman geeft de voorkeur aan Bart Verbruggen, maar Flekken geeft aan er klaar voor te zijn als hij de kans krijgt.

Flekken laat bij Brentford zijn kwaliteiten zien in de Premier League en is goed in vorm. Bij het Nederlands elftal is hij desalniettemin tweede keus. "Ik zit nu in een moeilijke situatie. Je wil spelen, maar je komt niet aan spelen toe. Dan moet je die rol accepteren."

Verbruggen, de doelman van Brighton, geniet momenteel de voorkeur bij Oranje. "Bart is de nummer één van het Nederlands Elftal. Misschien klinkt het heel raar, maar het is wachten op een foutje of fouten van hem. Wat je hem van de ene kant niet gunt, maar aan de andere kant hoort dat erbij", geeft Flekken aan.

Bij Brentford zit Flekken goed op zijn plek. De doelman vertelt dat het voetbal in de Premier League even wennen was, maar dat hij zich prettig voelt in Engeland. "Ik zit er nu veel comfortabeler in, op en naast het veld. De tweede helft van het vorige seizoen heeft daarbij geholpen. Ik heb over een iets langere tijd laten zien wat ik echt kan. Wat voor waarde ik voor het team kan hebben. Je merkt dat andere jongens dat ook waargenomen hebben."