Sulemana niet naar Ajax

'Fiasco voor Ajax: papierwerk niet op orde, Sulemana niet naar Amsterdam'

4 september om 20:53
Laatste update: 4 september om 21:01

Een ongelooflijke domper voor Ajax: Kamaldeen Sulemana komt definitief niet naar Amsterdam. Dat melden Voetbal International en De Telegraaf. Naar onderzoek van wereldvoetbalbond FIFA blijkt dat de benodigde documenten niet op tijd zijn ingediend.

Ajax leek in te spelen op het vertrek van Steven Bergwijn naar Al Ittihad, door Sulemana op huurbasis - met optie tot koop - over te nemen van Southampton. Daags na Deadline Day kwamen twijfels naar buiten over de ingediende documenten. FIFA heeft de Amsterdammers laten weten dat ze te laat zijn geweest met het doorzetten van de overstap in het systeem en daarom is de transfer afgekeurd. Dat betekent dat Sulemana bij The Saints blijft.

Sulemana moest de nieuwe linksbuiten in de Johan Cruijff Arena worden. Door de verkoop van Bergwijn en de verhuur van Carlos Forbs aan Wolverhampton Wanderers is Mika Godts de enige linkeraanvaller voor trainer Francesco Farioli.

Technisch directeur Alex Kroes liet ziet onlangs al uit over het papierwerk rondom de deal met Sulemana en Southampton. "Daar is toch discussie over ontstaan. Of het nu net voor of net na de deadline is geweest. Dat is vervelend. Als je in control bent, dan moet je afwachten en zien wat je overkomt. Als dit het is, dan is dit het. Punt."

Zoals Kroes al aankondigde zal Ajax de komende tijd zijn ogen openhouden voor mogelijke transfervrije versterkingen. Die kan echter niet meer ingeschreven worden voor de Europa League. De UEFA-deadline voor het doorvoeren van de definitieve selecties verliep dinsdagavond. 

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!