Galatasaray presenteert Osimhen

Ajax en AZ opgepast: Galatasaray rondt stunttransfer af en presenteert Osimhen

4 september om 18:12
Laatste update: 4 september om 18:21

De overgang van Victor Osimhen naar Galatasaray is in kannen en kruiken. De Turkse grootmacht maakt de transfer via de clubkanalen bekend. De Nigeriaan verlaat SSC Napoli op huurbasis. 

Galatasaray heeft misschien wel de grootste transferstunt van deze window afgerond. Osimhen wordt tot juni 2025 gehuurd van Napoli. De Nigeriaanse spits gaat negen à tien miljoen euro per jaar opstrijken bij de Turkse grootmacht. Napoli heeft bovendien een optie bedongen om zijn contract tot medio 2027 te verlengen. Dat contract loopt nu nog tot 2026. Bovendien is er een nieuwe afkoopclausule van 75 miljoen euro in het contract opgenomen. Dat meldt Fabrizio Romano

Lange tijd leek Osimhen een transfer te gaan maken naar Chelsea of het Saudische Al-Ahli, maar beide transfers kwamen uiteindelijk niet van de grond. Maandagavond kwam plots het nieuws naar buiten dat Galatasaray mogelijk met Osimhen aan de haal zou gaan. De Nigeriaan lag inmiddels in de clinch met Napoli en werd niet ingeschreven voor de Serie A. Daar hoopten de Turken van te profiteren en dat is nu gelukt. 

Voor Ajax en AZ is de transfer van Osimhen minder goed nieuws. De twee Nederlandse clubs treffen Galatasaray in de Europa League en moeten dus rekening houden met de Nigeriaanse topspits als tegenstander. 

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!