'Kritiek op Te Kloese'

'Te Kloese negeerde Feyenoord-scouting, spelerskantoor hielp directeur 'fanatiek''

3 september om 16:48

Na een onrustige transferperiode zwelt de kritiek op Dennis te Kloese langzaam aan bij Feyenoord. De algemeen en technisch directeur van de Rotterdammers liep meerdere versterkingen mis en zou volgens het Algemeen Dagblad meermaals adviezen van de scouting negeren.

Feyenoord was tijdens het slot van de transferperiode naarstig op zoek naar een rechtsbuiten en een verdedigende middenvelder. Mads Bidstrup, Andreas Skov Olsen, Anders Dreyer en uiteindelijk ook Assane Diao kwamen niet naar Rotterdam. Voor de naar RB Leipzig vertrokken Lutsharel Geertruida werd met Jordan Lotomba wel vliegensvlug een vervanger gehaald en ook In-Beom Hwang werd binnengehengeld.

Toch leeft er onvrede bij de Rotterdammers. 'Te Kloese heeft als algemeen en technisch directeur een enorme verantwoordelijkheid op zich genomen, maar het lijkt ook niet alsof hij bidt dat een deel van zijn takenpakket wordt afgenomen', klinkt het. 'Intern klonken er deze maand steeds vaker geluiden dat Te Kloese suggesties van zijn scoutingsafdeling te vaak naast zich neerlegt.'

Volgens het AD wordt er een beeld geschetst waarin Te Kloese vooral  zijn eigen weg kiest. Daarbij wordt hij fanatiek bijgestaan door commissarissen Sjaak Troost en Toon van Bodegom en spelerskantoor Muy Manero. Die delegatie kwam de laatste dagen van de transferperiode 'paniekerig' over en wist uiteindelijk niet aan de verwachtingen te voldoen. Toch is het 'erg opportunistisch' om te concluderen dat Te Kloese ongeschikt is als leidend figuur van Feyenoord.

De directeur heeft de laatste jaren kunnen profiteren van de successen van Arne Slot en moet nu zelf 'tegen de wind in trappen'. Volgens de krant moet Feyenoord de organisatie en de manier van werken gaan evalueren. Deze transferperiode wordt bestempeld als 'te chaotisch' en 'te onprofessioneel' om steevast deel te nemen aan de Champions League.

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!