Hwang heeft Iniesta en Park als voorbeelden

Feyenoord-aanwinst noemt twee voorbeelden: 'Begrijp Iniesta nog steeds niet'

3 september om 14:34

In-Beom Hwang wil net zo goed spelen voor Feyenoord als dat Ji-Sung Park voor PSV heeft gedaan. Naast zijn landgenoot is Andres Iniesta het grote voorbeeld van de nieuwe aanwinst van de Rotterdammers.

Feyenoord wist op de slotdag van de transfermarkt Hwang vast te leggen. De middenvelder laat op de clubkanalen van de Rotterdammers weten maar wat blij te zijn met zijn overstap van Rode Ster Belgrado naar De Kuip. Ook laat hij zich uit over wie zijn voorbeelden zijn in de voetballerij.

Iniesta is een van hen. "Hij is een legende", aldus Hwang. "Hij heeft me in mijn jeugd enorm geïnspireerd met zijn manier van spelen. Zelfs nu ik af en toe nog beelden van hem bekijk op YouTube, snap ik niet hoe hij sommige dingen deed. Ik doe mijn best om te spelen zoals hij, maar dat is erg lastig."

Naast de Spaanse legende is ook Park een voorbeeld voor Hwang. De Zuid-Koreaan voetbalde tussen 2003 en 2005 voor PSV en speelde daarna jarenlang voor het Manchester United van Sir Alex Ferguson. "Ik denk dat iedereen wel weet hoe bescheiden hij is en wat voor goede speler hij was. Nu wil ik voor Feyenoord net zo goed spelen als hij."

Hwang speelde al in Canada, Rusland, Griekenland en Servië. "Ik heb al veel andere culturen leren kennen, dus ik denk dat het mijn kracht is om me snel aan te passen." Bij Feyenoord hoopt de middenvelder rust te vinden. "Als de club ook tevreden is over mij, hoop ik hier zo lang mogelijk te blijven", aldus de Koreaan, die uitkijkt naar het spelen voor Feyenoord. "Ik kan niet wachten om te beginnen. Ik hoop dat het een geweldig seizoen wordt met goede resultaten."

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!