De Boer gaat in op afgeketste transfer Stengs

De Boer gaat in op afgeketste transfer: 'Een mooie aanbieding, mooi avontuur...'

3 september om 11:40

Calvin Stengs baalt niet van zijn afgeketste transfer naar Charlotte. Een avontuur in de Verenigde Staten lonkte voor de creatieveling, maar op het laatste moment ging er toch een streep doorheen. Schoonvader Frank de Boer zag de deal van dichtbij klappen.

Bij Rondo geeft De Boer aan dat Stengs niet erg kapot was van de afgeketste deal. "Het was een mooie aanbieding, mooi avontuur. Uiteindelijk is het niet doorgegaan en daar heeft hij veel vrede mee, want hij heeft het bij Feyenoord fantastisch", aldus de analist. "Alleen zit hij nu met zijn andere knie. Daar had hij al twee weken last van."

Collega-analist Rafael van der Vaart zet op zijn beurt vraagtekens bij een mogelijke overstap naar de Major League Soccer als je bij Feyenoord in de Champions League kan spelen. "Zoiets komt dan op je pad...", begint Van der Vaart. "Hij heeft bewezen dat hij daar mee kan spelen. Bij zowel Royal Antwerp als Feyenoord heeft hij bijna alles gespeeld, ook in Europa. Je weet nooit hoelang het precies goed gaat, maar zolang hij zichzelf goed verzorgd, kan hij nog hartstikke lang mee en heeft Feyenoord daar veel plezier van."

Eerder stelde Stengs dat hij lang met zijn familie had gesproken, alvorens hij zijn jawoord gaf aan Charlotte. "Veel gesproken, informatie ingewonnen... Dan ga je naar Londen om een check te doen. Uiteindelijk komen er teveel twijfels bij teveel partijen", vertelde Stengs. "Dan is de deal gewoon niet goed."

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!