Van der Vaart looft Geertruida na Leipzig-transfer

Van der Vaart lyrisch: 'Een verademing toen ik hem zag spelen'

3 september om 10:27
Laatste update: 3 september om 11:54

Rafael van der Vaart vindt dat Lutsharel Geertruida de juiste stap heeft gezet door te verkassen naar RB Leipzig. De oud-voetballer is onder de indruk van de multifunctionele verdediger, die besloten heeft om Feyenoord achter zich te laten voor een avontuur in de Bundesliga.

Bij Rondo is de transfer van Geertruida onderwerp van gesprek. Frank de Boer denkt dat Feyenoord het verlies van Geertruida gaat voelen binnen de lijnen. "Hij was één van de stabiele factors tijdens de afgelopen jaren, ook omdat hij multifunctioneel is", aldus de oud-voetballer, waarna Van der Vaart reageert: "Wel echt een goede stap, vind ik. Dit is een mooie tussenstap. Het is echt een perfecte club voor hem."

Op het EK maakte Geertruida ook een 'prima' indruk op Van der Vaart in de speelminuten die hij kreeg. "Hij is heel rustig en kan ook op het middenveld spelen. Dat kunnen niet veel verdedigers", gaat de analist verder. "Ik vond het wel een verademing toen ik hem zag spelen."

Ook Youri Mulder ziet een match tussen Leipzig en Geertruida. "Ze hebben daar heel veel dynamische spelers zoals Openda en ook een goede trainer (Marco Rose, red.) voor de groep. Het is wel een goede stap, denk ik. Hij zal zich wel in de basis moeten knokken. Dat zal niet zo makkelijk zijn."

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, Feyenoord & PSV en nog veel meer!