Vreugde na transfer Geertruida: 'Hij wilde alleen maar RB Leipzig'

Vreugde na transfer Geertruida: 'Hij wilde alleen maar RB Leipzig'

31 augustus om 08:43
Laatste update: 1 september om 12:37

Bij RB Leipzig is men in dolblij met de komst van Lutsharel Geertruida. In een eerste reactie wordt duidelijk dat de deal leidt tot Duitse vreugde én wat er van Geertruida verwacht wordt in de Bundesliga.

Geertruida maakte op de laatste dag van de transfermarkt de overstap van Feyenoord naar RB Leipzig. De 24-jarige verdediger laat de Rotterdamse club na veertien jaar achter zich en tekent een contract tot medio 2029 bij de Duitse topclub.

"We zijn erg blij dat we deze zomer nog een topaanwinst binnen hebben gehaald", reageert technisch directeur Marcel Schäfer op de clubkanalen van Leipzig. "Geertruida zal ons meteen helpen met zijn sportieve kwaliteiten. Bovendien volgen we met zijn aanstelling consequent de weg om spelers met een groot potentieel naar Leipzig te halen."
 
"Lutsharel maakte vijf jaar deel uit van de vaste kern van Feyenoord", gaat de technische man door. "Hij won in Rotterdam verschillende titels als leider van het team, is volwassen geworden en werd Nederlands international. Daarnaast heeft hij een zeer goede houding en een voorbeeldig karakter. Dat blijkt uit het feit dat Lutsharel geduldig op deze kans wachtte tot het einde van de transferperiode. We wilden hem al eerder halen, maar nu is het met een tweede poging gelukt. Hij wilde zelf alleen RB Leipzig als volgende stap."

Daarnaast wordt duidelijk waar op het veld de Duitsers Geertruida willen gaan gebruiken. "Hij is een zeer flexibele speler die als centrale verdediger, in een drie- én viermansverdediging, en als rechtsback uit de voeten kan. Ook kunnen we hem op zes inzetten", besluit Schäfer.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: