'Feyenoord, Betis en Diao akkoord'

'Te Kloese bereikt akkoord met Betis én Diao, nog één horde voor Feyenoord'

2 september om 22:24
Laatste update: 2 september om 22:48

Feyenoord heeft een akkoord bereikt met Real Betis over Assane Diao. Dat meldt 1908.nl. De Rotterdammers zijn het tevens eens geworden over de persoonlijke voorwaarden van de aanvaller. 

ESPN meldde eerder op de avond dat Feyenoord Diao alleen wilde huren. Het doorgaans goed ingevoerde 1908 meldt nu dat Feyenoord de Spaanse aanvaller 'zo goed als binnen' heeft. De Rotterdammers deden Real Betis een verbeterde aanbieding. Die werd geaccepteerd door de club uit Sevilla. Ook werden Feyenoord en Diao het eens over de persoonlijke voorwaarden. 

Alleen een medische keuring staat de komst van Diao nog in de weg. Normaal gesproken is dat geen grote horde die genomen moet worden. Feyenoord zag deze zomer echter al twee uitgaande transfers klappen door de medische keuring. Justin Bijlow en Calvin Stengs vertrokken niet naar respectievelijk Southampton en Charlotte FC omdat ze niet door de keuring kwamen. Dat lijkt bij Diao echter geen probleem. De deadline die nadert mogelijk wel. Voor 23.59 uur moet de deal beklonken zijn. 

Feyenoord is deze zomer al een tijdje op zoek naar een rechtsbuiten. Met Ibrahim Osman werd er al een aanvaller binnengehaald, maar door de blessure van Stengs hopen de Rotterdammers nog een aanvaller aan de selectie toe te voegen. Dat moet Diao worden. 

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, Feyenoord & PSV en nog veel meer!