Diao plan B voor Feyenoord

'Afgeketste Feyenoord-deal 'hard aangekomen', onderhandelingen met 'Plan B' lopen'

2 september om 20:16
Laatste update: 2 september om 20:17

In navolging van 1908 maakt ook Voetbal International melding van de concrete interesse van Feyenoord in Assane Diao. De achttienjarige rechtsbuiten van Real Betis wordt gezien als een 'Plan B', nadat Club Brugge-aanvaller Andreas Skov Olsen onhaalbaar bleek.

Directeur Dennis te Kloese hoopt voor maandagavond 23.59 uur nog een aanvaller aan de selectie toe te voegen. 'Maar vanuit De Kuip klinkt dat ook deze deal ingewikkeld is', schrijft VI. Het wordt een race tegen de klok om het papierwerk op tijd in orde te maken.

Naar verluidt onderhandelt Feyenoord al de hele middag met Real Betis over de komst van Diao. De viervoudig international van Jong Spanje genoot ook belangstelling van SS Lazio. Destijds moest Diao twintig miljoen euro opleveren. Zijn marktwaarde wordt getaxeerd op twaalf miljoen euro. Het is onbekend welk bedrag Feyenoord voor Diao over heeft.

Diao is dus 'tweede keus' achter Skov Olsen. 'Hoewel hij te boek staat als een groot talent en op zijn achttiende al achttien wedstrijden heeft gespeeld in La Liga met Betis, is het mislopen van de Deense aanvaller van Club Brugge hard aangekomen in De Kuip', klinkt het. Feyenoord zou zelfs bereid zijn geweest om aan de vraagprijs van Club Brugge te voldoen. Toch willen de Belgen niet van Skov Olsen af.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Feyenoord, Ajax, PSV en nog veel meer!