'Feyenoord wil Diao alleen huren'

'Feyenoord wil toptarget voor aanval alleen huren, tijd dringt in Rotterdam'

2 september om 22:09

Feyenoord wil transfertarget Assane Diao alleen huren. Dat melden bronnen aan ESPN. De aanvaller heeft nog een driejarig contract bij Real Betis, waardoor de Spaanse club een flinke smak geld voor hem verlangt. 

In de zoektocht naar een rechtsbuiten is Feyenoord uitgekomen bij Diao. Eerder probeerden de Rotterdammers het bij de Deense Andreas Skov Olsen van Club Brugge en Anders Dreyer van Anderlecht. Voor beide spelers waren de Rotterdammers bereid een flink geldbedrag neer te tellen, maar dat lijkt bij Diao anders. Volgens ESPN willen Dennis te Kloese en co. de aanvaller alleen huren. 

Diao ligt nog tot medio 2027 vast bij Real Betis. Daarom kan de Primera División-club hoog inzetten voor het achttienjarige talent. De marktwaarde van de aanvaller wordt door Transfermarkt geschat op twaalf miljoen euro. Dat lijken de Rotterdammers dus niet te gaan betalen. Er wordt ingezet op een tijdelijke overstap. 

Naar verluidt onderhandelen Feyenoord en Real Betis al de hele middag over de transfer van Diao. De viervoudig international van Jong Spanje genoot ook belangstelling van SS Lazio. Destijds moest Diao twintig miljoen euro opleveren. Opvallend genoeg speelde Diao afgelopen weekend in de spits bij Betis. De aanvaller kan echter ook op de flanken uit de voeten. 

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, Feyenoord & PSV en nog veel meer!