'Ajax akkoord over Bergwijn-vervanger Sulemana'

Fabrizio Romano: Ajax bereikt akkoord over beoogde Bergwijn-opvolger

2 september om 16:18
Laatste update: 2 september om 16:52

Ajax heeft al een opvolger voor Steven Bergwijn op de korrel. De Amsterdammers zijn mondeling akkoord met Southampton over de huurtransfer van Kamaldeen Sulemana. Met dat nieuws pakt Fabrizio Romano uit op Deadline Day.

Ook de toonaangevende transferexpert schrijft dat Steven Bergwijn nog kan vertrekken uit de Johan Cruijff Arena. De 35-voudig Oranje-international staat open voor de overstap naar het Saudische Al Ittihad, dat meer dan twintig miljoen euro wil betalen, zo schreven Voetbal International en De Telegraaf.

Ajax lijkt zich al te hebben voorbereid op een vertrek van Bergwijn. De Amsterdammers zijn mondeling akkoord met Southampton over Sulemana. Technisch directeur Alex Kroes is nu volop in gesprek met de 22-jarige Ghanees zelf. Het betreft een huurdeal, met optie tot koop, weet naast Romano ook VI.

Het is zeker niet voor het eerst dat Ajax achter Sulemana aanzit. De dribbelaar was in 2021 al in beeld, maar wilde toen geen tweede viool spelen achter Dusan Tadic. Stade Rennes trok hem vervolgens voor zeventien miljoen euro aan. Anderhalf jaar later vertrok Sulemana al naar Southampton voor 25 miljoen, maar in Engeland kon hij nog geen potten breken. 

Het afgelopen seizoen kwam Sulemana tot 25 optredens in het Championship. Daarin tekende hij voor niet meer dan drie assists. Toch is Ajax hem dus nog niet vergeten. Eerder deze zomer werd hij ook al met de Amsterdammers in verband gebracht.

Doordat Bergwijn één van de absolute grootverdieners is, staat ook Ajax open voor een vertrek van de sterspeler. Het moet de club de financiële ruimte geven om zelf nog wat uit te richten. Naast een nieuwe linksbuiten staat ook een middenvelder nog hoog op het wensenlijstje.