'Ajax ontvangt bod van 24 miljoen op Bergwijn'

'Hoogte van Saudisch bod op Bergwijn bekend, Kroes 'schaakt op vier borden''

2 september om 16:03
Laatste update: 2 september om 16:30

Ajax heeft een bod van 22 miljoen euro plus twee miljoen aan bonussen ontvangen van Al-Ittihad voor Steven Bergwijn. Dat meldt De Telegraaf. De kans van het slagen van de transfer wordt fifty-fifty geacht.  

Bergwijn kan Ajax op Deadline Day alsnog gaan verlaten. Ajax heeft naar verluidt een bod van 22 miljoen plus twee miljoen aan bonussen ontvangen van Al-Ittihad. De Amsterdammers hebben als voorwaarde dat ze nog een vervanger aangetrokken moet worden. Mede daardoor wordt de kans dat Bergwijn nog vertrekt op vijftig procent geschat.

Alex Kroes en co. moeten alles op alles zetten om nog voor 23.59 uur de deal af te ronden. Zo moeten de juristen het papierwerk nog in orde maken, moet er duidelijkheid komen over de betalingstermijnen én Bergwijn moet nog medisch gekeurd worden. Dat gebeurt mogelijk zelfs in Amsterdam. Bovendien moet Ajax eerst nog een vervanger aantrekken.

Dat laatste is een belangrijke voorwaarde voor de Amsterdamse club. Er moet een opvolger gehaald kunnen worden, van wie het papierwerk óók voor dinsdagochtend rondgemaakt moet zijn en bovendien moet die vervanger nog een medische keuring doorstaan. 'Technisch directeur Alex Kroes schaakt op dit moment op vier borden, maar is afhankelijk van verkopende of verhurende partijen', klinkt het.

Tot dusver speelde Bergwijn 80 duels in dienst van Ajax, waarin de aanvaller 29 doelpunten maakte en twaalf assists afleverde. Zijn contract in Amsterdam loopt nog door tot de zomer van 2027. De marktwaarde van Bergwijn wordt geschat op ongeveer achttien miljoen euro.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Feyenoord, Ajax, PSV en nog veel meer!