Verweij ziet Ajax goede deal maken met Forbs

Verweij looft Kroes na Ajax-transfer: 'Wacht gewoon even op de details'

2 september om 16:23
Laatste update: 2 september om 21:24

Mike Verweij vindt dat Ajax een goede deal heeft gesloten met Wolverhampton Wanderers over Carlos Forbs. De Portugees speelt dit seizoen op huurbasis voor Wolves, dat de aanvaller definitief moet kopen als hij tien keer in de basisopstelling heeft gestaan.

Vlak voor zijn transfer naar de Premier League werd Forbs in verband gebracht met Olympique Lyon. De Fransen wilden de vleugelspeler kopen, terwijl Wolves hem nu op huurbasis overneemt van Ajax. "Dan is het land te klein en kan Kroes er niets van. Hij kan alleen maar verhuren, wordt dan gezegd", aldus Ajax-watcher Verweij in de podcast van De Telegraaf.

Wolves betaalt aan Ajax een huursom van 2,5 miljoen euro en bovendien betalen de Engelsen het salaris van Forbs ter waarde van 1,5 miljoen euro. "En als hij tien basisplaatsen krijgt over alle wedstrijden, dus ook de League Cup, dan moet Wolves hem voor 13,5 miljoen euro kopen. Dat is een prima deal", stelt Verweij. "Wacht gewoon even op de details. Lyon bood inderdaad 15 miljoen euro, maar dat werd opgebouwd uit allerlei bonussen. Dan moesten ze kampioen worden, dus dat was geen goede deal. Ajax wilde meer geld en toen haakte Lyon af."

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Feyenoord, Ajax, PSV en nog veel meer!