TD Wolves lovend over Forbs en Ajax

'Nu nóg mooier, Forbs heeft een jaar ervaring bij heel grote club als Ajax gehad'

31 augustus om 16:33
Laatste update: 1 september om 13:35

Matt Hobbs is in zijn nopjes met het aantrekken van Carlos Forbs. De technisch directeur van Wolverhampton Wanderers had de aanvaller vorige zomer al naar de club willen halen. Dat de Portugees nu een jaar ervaring heeft gehad bij a big, big football club als Ajax, heeft volgens hem alleen maar voordelen.

"We wilden Carlos vorig jaar al halen, maar toen deed Ajax hem een geweldig aanbod", steekt Hobbs van wal op de clubsite. "Nu hebben we alsnog de kans gekregen, dus je kunt het zien als een transfer met een jaar uitstel. Je ziet vaker dat jongens die bij Manchester City wegkomen het geweldig doen, we hebben in Tommy (Doyle, red.) zelf een uitstekend voorbeeld. Het is nu misschien nog mooier dan vorig jaar, want hij heeft nu een jaar ervaring bij a big, big football club."

Volgens Hobbs beschikt Forbs over legio kwaliteiten. "Carlos is snel en wil loopacties maken achter de defensie. Technisch is hij ook goed, gelet op zijn opleiding bij Man City. Met zijn snelheid biedt hij ons iets dat we op dit moment denk ik niet hebben. Nou ja, we hebben Rodrigo (Gomes, red.), maar die trekt het liefst naar binnen, terwijl Carlos echt verdedigers op wil zoeken."

Het debuut van Forbs zal nog even op zich laten wachten. De linksbuiten zit nog niet in de wedstrijdselectie tegen Nottingham Forest. Daarna heeft de aanvaller interlandverplichtingen. "Hij zou denk ik nu meteen aan de bak willen, maar hij zal toch wel wat tijd hebben om kennis te maken met manager Gary O'Neil en de spelers. We zien hem over tien dagen, en dan zal hij klaar zijn om te beginnen."