Ajax doet Carlos Forbs op het nippertje van de hand, optie tot koop opgenomen

Alsnog witte rook uit Amsterdam: Forbs vertrekt naar de Premier League

31 augustus om 07:15
Laatste update: 31 augustus om 07:20

Ajax heeft Carlos Forbs op het nippertje van de hand gedaan. De Portugese buitenspeler speelt komend seizoen op huurbasis voor Wolverhampton Wanderes, dat een optie tot koop heeft bedongen.

Ajax komt vrijdagnacht na het verstrijken van de zomerse transferdeadline met de bevestiging: Forbs verlaat Amsterdam en gaat op huurbasis spelen in de Premier League. Wolverhampton en Ajax hebben een optie tot koop in de overeenkomst opgenomen.

Technisch directeur Alex Kroes geeft op de website van Ajax tekst en uitleg. "Om het sportieve en financiële evenwicht van Ajax te herstellen, hebben we ervoor gekozen om Carlos Forbs naar de Premier League te laten verhuizen, de competitie van zijn dromen. We wensen hem veel succes."

De Telegraaf meldde vrijdag al meer details over de deal. Zo besparen de Amsterdammers allereerst het riante salaris van de twintigjarige vleugelspeler van 1,5 miljoen euro. Daarnaast maakt Wolverhampton een huursom van 2,5 miljoen over naar Nederland. De Premier League-club is bovendien verplicht om de optie tot koop te lichten, zodra Forbs minimaal tien officiële duels in de basis begint. In dat geval ontvangt Ajax nog eens 13,5 miljoen euro.