Mbappé opgelucht na eerste La Liga-goals

Mbappé opgelucht na eerste La Liga-goals: 'Voor mij was het wél veel'

2 september om 10:50
Laatste update: 2 september om 19:51

Kylian Mbappé is erg opgelucht dat hij zijn eerste doelpunten in La Liga heeft weten te maken. Na drie duels zonder goals was de Fransman zondagavond tweemaal trefzeker voor Real Madrid tegen Real Betis (2-0).

Bij zijn debuut voor Real Madrid in de gewonnen strijd om de Europese Supercup was Mbappé meteen trefzeker tegen Atalanta. Maar in de eerste drie wedstrijden in de competitie kwam de aanvaller niet tot scoren. Daarnaast verspeelde De Koninklijke ook nog een tweemaal punten. 

"Ik ben hier erg gelukkig", vertelt Mbappé na de wedstrijd tegen Betis op de Spaanse televisie. "De fans steunen me enorm, zelfs toen ik drie wedstrijden niet scoorde. Voor sommigen is drie wedstrijden niet veel, maar voor mij was het wél veel."

Door het feit dat Real al twee keer gelijkspeelde en vier punten achter staat op de nog foutloze koploper FC Barcelona, kwam er al kritiek op de ploeg van Carlo Ancelotti. "Dat verbaast me niet", zegt Mbappé. "Ik kom van PSG, waar hetzelfde geldt als hier. Als je niet wint, krijg je kritiek. Dat is normaal bij een topclub. Het heeft mij en mijn teamgenoten niet negatief beïnvloed."