Real revancheert zich na puntverlies dankzij eerste doelpunten van Mbappé

1 september om 23:28
Laatste update: 1 september om 23:34

Na het puntverlies bij Las Palmas heeft Real Madrid zich dankzij twee goals van Kylian Mbappé hersteld in La Liga. De doelpunten van de Franse sterspits maakten het verschil tegen Real Betis: 2-0.

Real Betis maakte het Real Madrid lastig en deelde al vroeg enkele speldenprikjes uit aan De Koninklijke, maar Abde Ezzalzouli zag zijn kopbal net over gaan. De Madrilenen pakten vervolgens langzamerhand het initiatief. Éder Militão kreeg twee mogelijkheden, maar zowel met zijn hoofd als met zijn rechterbeen wist hij het doel niet te vinden.

Mbappé liet zich zien met meerdere pogingen, maar tot een goal kwam het net als in zijn eerdere optredens nog niet. Real Betis maakte het de hoofdstedelingen in de eerste helft lastig, met weinig kansen als gevolg.

Vroeg in de tweede helft kreeg Mbappé de kans om de score te openen, maar de rebound was niet aan de Fransman besteed, nadat hij de bal niet goed onder controle kreeg. Na een uur spelen leek Real Madrid een strafschop te krijgen, nadat Ceballos ten val gebracht leek te worden. De VAR zag echter geen overtreding in het voorval. Enkele minuten later was het wederom Mbappé die in stelling werd gebracht, na een fraaie voorzet van Vinícius. Het schot werd echter geblokeerd.

Na een kleine zeventig minuten spelen was het dan toch raak voor Mbappé.  Federico Valverde bood hem de kans met een ingenieus hakje, waarna de spits de mogelijkheid benutte en de openingstreffer op het scorebord zette. De 2-0 volgde niet veel later, toen Real wél een penalty kreeg na een overtreding van Rui Silva. Mbappé pakte het cadeautje uit: 2-0. Enkele minuten voor tijd werd de aanvaller onder luid applaus naar de kant gehaald, toen hij plaatsmaakte voor Luka Modrić.