Geen exit, maar langer PSV-verblijf voor Schouten

Geen exit, maar langer PSV-verblijf: 'Alleen dan zou ik vragen om een transfer'

1 september om 19:04
Laatste update: 1 september om 19:23

Jerdy Schouten ligt totaal niet wakker van het feit dat hij deze zomer geen toptransfer heeft gemaakt. De controleur benadrukt dat hij PSV alleen wil verruilen voor een club waar hij 'echt, echt, echt graag naartoe wil'.

Na de ruime zege op Go Ahead Eagles wordt Schouten bij ESPN gevraagd naar de transferzomer. De Oranje-international werd gelinkt aan onder meer Napoli, Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund en Juventus. Toch is Schouten nog altijd speler van PSV. "Ik kan daar heel rustig onder blijven, hoor", zegt hij. "Dat was dus geen probleem voor mij."

Vervolgens wordt Schouten geconfronteerd met het feit dat Napoli serieus in de markt was voor hem. "Er waren wel meer dingen, maar ik heb altijd gezegd: ik hoef hier niet per se weg. Alleen voor een club waar ik echt, echt, echt graag naartoe zou willen zou ik misschien vragen om weg te mogen. Maar dat is nu niet gebeurd", zegt Schouten, die benadrukt dat er geen clubs kwamen waar hij 'echt, echt, echt' graag heen wilde gaan. "Nee. Wat mij betreft was het dus ook niet aan de orde."

"Of het me verbaast? Nee hoor. Ik ben daar namelijk ook heel kieskeurig in", vervolgt de middenvelder, die vervolgens een boekje opendoet over zijn persoonlijke doelstellingen voor dit seizoen. "Ik wil zowel met het team als zelf nog beter zijn in de Champions League dit jaar. Dat zijn doelstellingen die ik mezelf opleg, net als dat ik dit seizoen bijvoorbeeld meer wil scoren. Ik denk dat dat wel belangrijk is dit jaar, dat ik dat moet gaan doen."