Erik ten Hag in de bres voor eigen prestaties met Manchester United

Ten Hag: 'We hebben het beter gedaan dan alle andere ploegen, dat is een feit'

1 september om 08:39
Laatste update: 1 september om 08:41

Erik ten Hag heeft het in aanloop naar de derby tussen Manchester United en Liverpool opgenomen voor zijn eigen ploeg. Op een persmoment kreeg de Nederlandse oefenmeester een vraag over het meespelen voor de landstitel, iets wat bij Ten Hag in het verkeerde keelgat schoot.

Manchester United werd sinds 2013 geen landskampioen meer. Van schande dient men echter niet te spreken, meent Ten Hag. "We hebben zeer grote ambities. De club en de clubleiding ook. Iedereen ziet de potentie, maar nu moeten we heel hard werken om onze doelen te bereiken", stelt de Tukker, die het niet na kan laten om enkele data op te noemen.

"We hebben na Manchester City de meeste prijzen gewonnen in de afgelopen twee jaar. We hebben het dus beter gedaan dan alle andere ploegen. Dat is de realiteit, zo liggen de feiten. Dit jaar willen we ook prijzen winnen en ik denk dat we de goede kant op gaan", verdedigt Ten Hag zijn eigen prestaties.

"We hebben jonge spelers bij de groep gehaald, we hebben jonge spelers beter gemaakt en we hebben prijzen gewonnen. Wat kan ik nog meer doen?", gaat de Nederlander verder. "Voor zover ik weet, staan de fans achter me. Het gaat echter niet om mij, het gaat om United. En ja, we stellen onszelf ook hogere doelen."

Ten Hag neemt het zondag met Manchester United op tegen het Liverpool van Arne Slot. The Northwest Derby begint om 17.00 uur Nederlandse tijd op Old Trafford.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: