'Ten Hag ziet Sancho pikante stap maken'

'Toptransfer aanstaande in Engeland: Ten Hag ziet Sancho pikante stap maken'

30 augustus om 22:58

Jadon Sancho staat op het punt om een pikante transfer te maken in de Premier League. Chelsea en Manchester United hebben een akkoord bereikt over de 24-jarige aanvaller, zo melden meerdere toonaangevende media, waaronder The Athletic.

Sancho moet in eerste instantie op huurbasis de overstap maken naar Stamford Bridge, maar wel met een aankoopverplichting. Deze bedraagt naar verluidt zo'n dertig miljoen euro. Voor de Engels international ligt in ieder geval een langdurig contract klaar. 

Daarmee komt een einde aan een teleurstellende periode van Sancho bij Manchester United. De buitenspeler kwam in 2021 voor liefst 85 miljoen euro over van Borussia Dortmund, maar hij raakte afgelopen seizoen in de clinch met manager Erik ten Hag. De Nederlandse manager zette hem uit de selectie, waarna Sancho op huurbasis terugkeerde bij Dortmund. Deze zomer leken de twee de vredespijp te roken, maar The Mancunians werken desondanks mee aan een vertrek van Sancho, die in de eerste twee Premier League-duels van dit seizoen niet van de bank kwam.

Osimhen komt niet, Sterling naar Arsenal
Sancho wordt de volgende grote vis van Chelsea deze zomer. Met Pedro Neto en João Félix kwamen onder meer al twee andere aanvallende versterkingen naar Londen. Ook spits Victor Osimhem was nadrukkelijk in beeld, maar The Blues slagen er vermoedelijk niet in om hem los te weken bij Napoli. Raheem Sterling lijkt nog wel te vertrekken. Hij kan naar Arsenal, dat in hem de vervanger ziet van Reiss Nelson. Die laatste gaat dan weer op huurbasis naar Ipswich Town.

Engelse media voorspellen nog wel een race tegen de klok om alle transfers op tijd af te ronden. De transfermarkt sluit om 00.00 uur Nederlandse tijd.



#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: