Pep Guardiola looft Erling Haaland na tweede hattrick van het seizoen

Guardiola verbaasd achtergelaten na Man City-zege: 'Heb er geen woorden voor'

1 september om 08:23
Laatste update: 1 september om 14:07

Met zeven doelpunten in drie Premier League-wedstrijden is Erling Haaland weer helemaal los bij Manchester City. De Noorse spits was zondag tegen West Ham United (1-3), evenals de week ervoor tegen Ipswich Town (4-1), goed voor een hattrick. Manager Pep Guardiola is in de wolken.

"We kunnen hem alleen maar beter en beter laten spelen en hem zoveel mogelijk de bal geven in het strafschopgebied. Ik heb er geen woorden voor", analyseert Guardiola na het uitduel met West Ham. Volgens de Spaanse tacticus is er niemand die Haaland kan afstoppen.

Al na tien minuten had de spits zijn eerste treffer van de avond in het netje liggen. West Ham leek nog even te mogen hopen op een goed resultaat, na een eigen doelpunt van Rúben Dias. Haaland gooide echter roet in het eten door ook nummer twee en drie in het doel van The Hammers te leggen en zo de wedstrijd te beslissen.

"Hij is niet af te stoppen. Geen enkele centrale verdediger gaat dat lukken, ook niet met een pistool op zak. Hij is gewoon te sterk", looft Guardiola zijn spits, die na afloop de wedstrijdbal mee naar huis mocht nemen.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: