Haaland maakt achtste Premier League-hattrick

Onhoudbare Haaland maakt wéér een hattrick, City legt West Ham over de knie

31 augustus om 20:26
Laatste update: 31 augustus om 20:27

Manchester City heeft in Londen met 1-3 gewonnen van West Ham United. Erling Haaland maakte zijn tweede Premier League-hattrick van het seizoen en zijn achtste  in totaal.

Man City begon ijzersterk aan het duel. Al binnen tien minuten spelen kwam de ploeg van Pep Guardiola op een 0-1 voorsprong. Silva snoepte de bal af van Paquetá en gaf de bal af aan Haaland die oog en oog met Areola raak schoot.

Hierna werd City nog een paar keer gevaarlijk. Kevin de Bruyne zag eerst een hard schot knap gepakt worden door de West Ham-goalie en raakt niet veel later de paal. Maar waar The Citizins de score niet uitbreiden, weten de Londenaren wel gelijk te maken. Rúben Dias gleed een, op het oog ongevaarlijke, voorzet langs zijn eigen keeper.

De Engelse landskampioen was niet van slag na de gelijkmaker en wist het spel snel weer naar zijn hand te zetten. Elf minuten na de 1-1 was de Noorse topspits weer trefzeker. Haaland kapte zichzelf goed vrij en schoot alweer zijn zesde competitietreffer van het seizoen binnen.

Ook hierna bleef City de bovenliggende partij. Via Lewis, Doku en De Bruyne was de ploeg nog een aantal keer dichtbij een treffer. Een derde goal bleef voor de rust uit.

Na de theepauze deed West Ham een opvallende wissel. Lukasz Fabianski verving Areola vanwege een blessure van de Franse goalie. Na ongeveer zeven minuten spelen in het tweede bedrijf was West Ham enorm dichtbij een nieuwe gelijkmaker. Oud-Ajacied Mohammed Kudus schoot de bal tegen het houtwerk.

The Hammers speelden een sterke tweede helft en ze leken ook te geloven in een stuntje. Deze hoop werd in de slotfase alsnog doorboord. Haaland wist weer eens het net te vinden, besliste de wedstrijd en maakte weer een een hattrick in een Premier League-wedstrijd.

Manchester City staat door deze overwinning bovenaan de ranglijst in Engeland. West Ham vinden we op de veertiende plek.