Haaland heeft eerste hattrick te pakken bij Man City

Haaland heeft eerste hattrick te pakken, Van de Ven maakt indruk bij Spurs-zege

24 augustus om 17:57

Door een hattrick van Erling Haaland heeft Manchester City ook de tweede Premier League-wedstrijd van het seizoen gewonnen. In Noord-Londen haalde Tottenham Hotspur ongenadig uit tegen Everton.

Manchester City - Ipswich Town: 4-1
Manchester City was zaterdagmiddag duidelijk te sterk voor promovendus Ipswich Town, dat nog wel brutaal op voorsprong kwam. Sammie Szmodics opende de score in het Etihad Stadium. Het antwoord van City liet niet lang op zich wachten. Erling Haaland, Kevin De Bruyne en weer Haaland scoorden in minuut twaalf, veertien en zestien.

Daarna hield Manchester City lange tijd zijn kruit droog, tot 89ste minuut. Haaland completeerde zijn eerste hattrick van het seizoen met een schot van buiten de zestien. Pep Guardiola liet de teruggekeerde Ilkay Gündogan nog invallen. Hij kwam vrijdag over van FC Barcelona.

Tottenham Hotspur - Everton: 4-0
Tottenham Hotspur maakte in eigen huis korte metten met Everton, dat met een 4-0 nederlaag terug naar Liverpool werd gestuurd. Heung-Min Son vertolkte een hoofdrol met twee goals. Zijn 4-0 kwam voort uit een geweldige rush van Micky van de Ven. Yves Bissouma en Cristian Romero maakten de overige goals voor Spurs.

Southampton - Nottingham Forest: 0-1
Justin Bijlow zag vanuit Nederland hoe zijn toekomstige club Southampton ook de tweede wedstrijd sinds de terugkeer op het hoogste niveau verloor. Nottingham Forest was met 0-1 te sterk door een doelpunt van Morgan Gibbs-White. Alex McCarthy stond - waarschijnlijk voor de laatste keer voorlopig - het doel van Southampton.