Been kraakt Kramer

'Kramer moet of een niveautje lager gaan spelen, of er lekker mee stoppen'

31 augustus om 21:20
Laatste update: 1 september om 13:55

Mario Been is absoluut niet te spreken over de acties van Michiel Kramer tijdens het duel tussen RKC Waalwijk en AZ (0-3). Kramer viel direct na rust in en kreeg na een klein half uur een rode kaart vanwege een elleboogstoot. Been heeft er geen goed woord voor over.

"Ik ken hem ook persoonlijk. Het is buiten het veld gewoon een hele normale, aardige gozer", begint Been bij De Eretribune op ESPN. De analist denkt dat frustratie een grote rol speelt in zijn gedrag. "Hij vond dat de wedstrijd iets anders nodig had de tweede helft. Ik geloof niet dat de trainer dit bedoelde."

"Het gebeurt hem te vaak", vervolgt Been over de 35-jarige spits. "Hij komt op het punt dat hij of een niveautje lager moet gaan spelen, waardoor hij elke week nog zijn energie kwijt kan. Dat kan hij nu niet, omdat hij niet in de basis staat en geen meerwaarde is voor dit RKC. Of hij moet de eer aan zichzelf houden en er lekker mee stoppen."

Been verwacht dat trainer Henk Fräser voorlopig klaar is met Kramer. "Het is duidelijk dat Kramer weer onderaan de pikorde staat. Hij ziet dat het over is voor hem bij RKC, als je dan je frustraties zo laat gaan… Daar help je niemand mee", besluit Been.