AZ verslaat RKC, negatieve hoofdrol Kramer

AZ wint simpel van RKC, rode Kramer eist de aandacht op met wangedrag

30 augustus om 21:55

AZ heeft de draad weer opgepakt in de Eredivisie. Een week na de bloedeloze remise tegen FC Groningen wist de ploeg van Maarten Marteks wel eenvoudig af te rekenen met RKC Waalwijk: 0-3. Invaller Michiel Kramer speelde een opvallende, maar negatieve hoofdrol bij de thuisploeg.

AZ trad ongewijzigd aan in Waalwijk en was al na vijftien minuten heel dicht bij de openingstreffer. Ibrahim Sadiq werd weggestuurd door Wouter Goes, legde breed en Ruben van Bommel had de bal voor het binnenwerken, maar van dichtbij raakte die laatste de paal. Na een halfuur kreeg de linksbuiten een herkansing. In een vrijwel identieke situatie hield hij dit keer wel het hoofd koel: 0-1.

Van Bommel had het daarna op zijn heupen. Na een schitterende bal van Jordy Clasie over de RKC-defensie controleerde hij goed vanuit de lucht en haalde weer de trekker over. Daarmee was het duel al voor rust beslist, al probeerde trainer Henk Fraser van de thuisploeg nog iets te forceren met het inbrengen van Michiel Kramer. Dat sorteerde een tegenovergesteld effect. De ervaren spits pakte meteen een gele kaart, toen hij een elleboog uitdeelde aan Seiya Maikuma. Daarmee mocht hij zeker niet klagen, maar Kramer bleek zijn lesje niet geleerd te hebben.

Na 72 minuten misdroeg de routinier zich weer en ditmaal was de arbitrage minder mild. Kramer zwaaide met zijn arm naar Peer Koopmeiners en kon na ingrijpen van de VAR gaan douchen. AZ liet zich ondertussen niet van de wijs brengen. Mexx Meerdink maakte er nog 0-3 van met een rake kopbal. AZ gaat zodoende even aan kop met tien punten uit vier duels, RKC staat onderaan met nul punten.