Benfica gaat Schmidt ontslaan

Einde verhaal voor Schmidt: Benfica gaat Duitse trainer op straat zetten

31 augustus om 19:27

Benfica gaat trainer Roger Schmidt ontslaan. Dat heeft de Portugese grootmacht gemeld bij de financiële toezichthouder in Portugal. De voormalig coach van PSV was sinds 2022 in dienst bij Benfica.

Benfica is een beursgenoteerd bedrijf, waardoor de club belangrijke, financiële beslissingen moet aankondigen. Dit geldt voor transfers, maar ook het ontslag van de hoofdcoach. Zo viel er op de site van CMVM (Comissão do Mercado de Valores Mobiliários) het statement te lezen dat Benfica aan het onderhandelen is met Schmidt om zijn contract te beëindigen.

De Duitse oefenmeester kwam in 2022 over van PSV en werd twee seizoenen geleden kampioen met Benfica. Afgelopen seizoen werd zijn ploeg afgetroefd door stadsgenoot Sporting Portugal. Dit seizoen begon hij met zeven punten uit vier wedstrijden. Die teleurstellende resultaten zijn hem fataal geworden.

Het betekent dat Schmidt niet aan de zijlijn zal staan als Feyenoord in de hoofdfase van de Champions League tegenover Benfica staat. Dit duel in Lissabon wordt op 23 oktober gespeeld.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: