'Feyenoord aast op Tiago Gouveia'

'Feyenoord bereidde recordbod van tien miljoen euro voor op Benfica-aanvaller'

31 augustus om 17:20
Laatste update: 1 september om 13:40

Feyenoord was van plan om een bod van tien miljoen euro uit te brengen op Tiago Gouveia van Benfica. Dat gerucht komt door vanuit het Portugese JN. Een blessure gooide uiteindelijk roet in het eten. Toch wordt de overstap niet volledig uitgesloten. 

In de zoektocht naar een nieuwe rechtsbuiten is Feyenoord in een eerder stadium uitgekomen bij Gouveia. De aanvaller, die op rechts- en linksbuiten uit de voeten kan, moest overkomen van Benfica. De Rotterdammers hadden een bod van maar liefst tien miljoen euro voorbereid. Dat zou hoger zijn dan het transferrecord dat Feyenoord verbrak voor de komst van David Hancko. De Slowaak kwam voor 8,3 miljoen euro over van Sparta Praag.

Een blessure zette een streep door de plannen van Feyenoord. De 23-jarige Portugees is zo’n vier maanden uit de roulatie met schouderproblemen. Dat betekent niet dat Feyenoord zijn komst volledig uit het hoofd zet. Volgens JN blijven de Rotterdammers de situatie in de gaten houden. Dennis te Kloese en co. kunnen rekenen op concurrentie van Anderlecht.

Gouveia is een product van de jeugdopleiding van Sporting Portugal. In 2017 maakte hij de overstap naar de jeugd van Benfica. In het seizoen 2022/2023 werd Gouveia verhuurd aan Estoril Praia. De aanvaller speelde tot nu toe 31 duels voor Benfica, waarin hij vijf keer scoorde en vijf assists gaf.

Feyenoord is nog altijd op zoek naar een rechtsbuiten. Andreas Skov Olsen is in beeld voor die positie, maar de komst van de Deense aanvaller lijkt lastig te worden. Club Brugge zit hoog in de boom voor de international, die een marktwaarde heeft van bijna twintig miljoen euro.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: