'Ajax bespaart fors salaris, ook riante huursom Forbs'

'Details Forbs-deal: Ajax bespaart fors salaris en krijgt riante huursom'

30 augustus om 20:40

Ajax ontvangt een vergoeding van enkele miljoenen voor de verhuur van Carlos Forbs aan Wolverhampton Wanderers. Dat meldt De Telegraaf, dat vrijdagavond met meer details over de deal komt.

Eerder op de avond werd al duidelijk dat Ajax in eerste instantie op tijdelijke basis afscheid neemt van Forbs. De Amsterdammers besparen allereerst het riante salaris van de twintigjarige vleugelspits van 1,5 miljoen euro. Daarnaast maakt Wolverhampton een huursom van 2,5 miljoen over. 

De Premier League-club is bovendien verplicht om de optie tot koop te lichten, zodra Forbs minimaal tien officiële duels in de basis begint. In dat geval maakt Forbs voor 13,5 miljoen euro definitief de overstap naar Molineux, zoals ook The Athletic al onthulde. De kans is zodoende groot dat Ajax de Portugees na dit seizoen alsnog voorgoed kwijtraakt.

De Telegraaf stelt wel dat het nog een race tegen de klok wordt om de deal op tijd af te ronden. Forbs wordt op dit moment al medisch gekeurd. Naast het eerder genoemde Olympique Lyon waren overigens ook Fulham en Everton nog concreet voor hem.

Forbs speelde uiteindelijk 38 officiële duels voor Ajax. Daarin scoorde hij drie keer en gaf hij vijf assists.