Jans twijfelt over toekomst als trainer

Jans twijfelt over toekomst als trainer: 'Je moet nu zo vaak nee zeggen'

31 augustus om 13:55

Ron Jans is niet zeker hoe lang hij nog door wil als trainer in het betaald voetbal. De coach liet al eerder doorschemeren dat FC Utrecht zijn laatste club is en zijn contract loopt tot de zomer van 2025, maar de coach sluit niets uit over zijn toekomst.

"Ik heb het geweldig naar mijn zin. Maar iets in mij roept ook: 'Je hebt meer tijd voor jezelf en voor je naasten nodig'. Je moet zo vaak nee zeggen tegen kinderen, kleinkinderen, vrienden, noem maar op", neemt Jans de lezer van De Telegraaf mee in zijn afweging. "Nog een jaar erbij is zeker een optie. Maar ik zie mezelf dit nog hooguit twee à drie jaar doen en niet langer."

Jans neemt het dit weekend op tegen FC Twente, de ploeg waar hij jarenlang met plezier heeft gewerkt. De coach van Utrecht mikt er dit jaar op om met de Tukkers te strijden om de hoogste plekken. "Ik hoop dat we dit jaar een echte concurrent gaan zijn van FC Twente. Ik vind dat FC Twente, AZ en FC Utrecht achter de topdrie de plaatsen vier, vijf en zes moeten innemen."

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: