Ivan Toney tekent voor Al Ahli

Miljoenentransfer: niet Osimhen, maar topspits uit Premier League naar Al Ahli

31 augustus om 09:32
Laatste update: 1 september om 12:36

Ivan Toney maakt de overstap van Brentford FC naar Al Ahli, zo bevestigen beide clubs in de nacht van vrijdag op zaterdag. De begeerde spits stond ook in de belangstelling van diverse Premier League-teams, maar heeft besloten tot 2028 in Saudi-Arabië te tekenen.

Toney verlaat Brentford na vier seizoenen, waarin hij 72 doelpunten maakte in 141 optredens. De Engels international, die vorig jaar een lange schorsing uitzat vanwege illegale gokpraktijken, tekent voor vier jaar in Saudi-Arabië. Al Ahli betaalt naar verluidt 47,5 miljoen euro, inclusief bonussen aan Brentford.

Lang leek het erop dat niet Toney, maar Victor Osimhen de nieuwe spits van Al Ahli zou worden. De club schotelde de Nigeriaan een contract voor waarmee hij veertig miljoen euro per jaar kon gaan verdienen. Al Ahli bereikte echter geen akkoord met Napoli, waardoor de spits furieus achter bleef, terwijl Al Ahli doorschakelde naar Toney.

"Ik ben blij dat hij de kans krijgt om iets nieuws te proberen in zijn leven en carrière. We danken hem voor zoveel magische momenten en wensen hem het allerbeste voor zijn volgende hoofdstuk. Ivan vertrekt als een Brentford-legende", reageert Brentford-trainer Thomas Frank op de website van de Premier League-club. Toney stond volgens Engelse media ook in de belangstelling van onder andere Tottenham Hotspur en Manchester United.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: