Definitieve breuk: Sancho verlaat Man United voor Chelsea

Definitieve breuk: Sancho verlaat United en is laatste zomeraankoop Chelsea

31 augustus om 20:34
Laatste update: 31 augustus om 22:25

Het is Chelsea gelukt om in de dying seconds van de Engelse transferperiode nóg een vleugelaanvaller aan de selectie toe te voegen. Jadon Sancho komt per direct over van Manchester United.

Chelsea huurt Sancho met een verplichte optie tot koop. Volgend jaar zal de 24-jarige aanvaller een langdurig contract ondertekenen op Stamford Bridge. Hij kost zo'n dertig miljoen euro. Zijn komst is opvallend, omdat Chelsea deze zomer al met miljoenen smeet voor andere aanvallers als Pedro Neto en João Félix.

Het akkoord tussen Chelsea en Manchester United betekent ook een definitieve breuk met Erik ten Hag. Vorig seizoen koos Sancho na een hoogoplopende discussie met Ten Hag voor een tijdelijke terugkeer naar Borussia Dortmund. Met BVB bereikte hij de Champions League-finale.

Eenmaal terug in Manchester leken Sancho en Ten Hag de vredespijp te hebben gerookt, maar in de eerste speelrondes van het nieuwe Premier League-seizoen maakte de aanvaller géén deel uit van de wedstrijdselectie. United tikte in 2021 nog 85 miljoen euro af voor Sancho, die als kind fan was van Chelsea.