'Victor Osimhen ziet transfer naar Chelsea in duigen vallen'

'Osimhen ziet transfer in duigen vallen: Chelsea- én Al Ahli-deal van tafel'

30 augustus om 23:24
Laatste update: 30 augustus om 23:39

Er is een dikke streep door de transfer van Victor Osimhen naar Chelsea gegaan, zo melden onder meer Sky Sport Italia en Fabrizio Romano. De Nigeriaanse spits had de afgelopen weken de keuze tussen Al Ahli en Chelsea, maar lijkt op het laatste moment 'gewoon' bij SSC Napoli te blijven.

Chelsea heeft zich de afgelopen dagen volledig gestort op de komst van Osimhen en Jadon Sancho. Waar laatstgenoemde wél de overstap naar Londen maakt, is er rondom de deal met Osimhen iets helemaal misgegaan.

De Nigeriaan leek in de laatste weken van de zomerse transferperiode de keuze te hebben tussen Chelsea en Al Ahli. Hij leek hard op weg naar Saudi-Arabië: bij Al Ahli kon hij veertig miljoen euro per jaar verdienen, maar Napoli ging niet akkoord met het voorstel van die club. Osimhen bleef furieus achter, terwijl Al Ahli doorschakelde naar Ivan Toney.

Chelsea leek uitkomst te bieden, maar The Blues boden hem 'slechts' vier miljoen euro per jaar, plus vier miljoen aan bonussen. Dat is minder dan de tien miljoen die hij bij de Serie A-topclub verdient, weet Sky Italia. Daarom besloot Osimhen zelf om de Engelse topclub af te zeggen. Dat was dan weer tegen het zere been van Napoli, dat juist wel tot een vergelijk wist te komen met Chelsea.

De relatie tussen Osimhen en Napoli zou tot onder het vriespunt zijn gedaald. Het is zelfs de vraag of hij nog mee mag trainen met de hoofdmacht. 

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: