Overzicht van de wedstrijden in de vierde speelronde van de KKD

Keuken Kampioen Divisie heeft nieuwe koploper, ADO omvergeblazen door Excelsior

30 augustus om 21:57

De vierde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie stond weer garant voor het nodige entertainment. Helmond Sport bekroonde zich vrijdagavond tot de tijdelijke koploper, Excelsior Rotterdam haalde uit in Den Haag en Vitesse wacht nog altijd op de eerste thuiszege van het seizoen.

ADO Den Haag - Excelsior Rotterdam 0-5
ADO sprokkelde twee punten uit de eerste twee duels en wist vorige speelronde de eerste driepunter binnen te slepen ten koste van FC Volendam. Vrijdag ging het de Hagenezen echter een stuk minder voor de wind. Excelsior beleefde daarentegen een eenvoudige avond. De Kralingers wonnen overtuigend in Den Haag en zijn nu terug te vinden in de top drie van de KKD.

Vitesse - FC Eindhoven 1-1
Vitesse wist dit seizoen nog geen thuiswedstrijd te winnen en daar is ook vrijdagavond geen verandering in gekomen. Na 27 minuten kwamen de Arnhemmers nog op voorsprong dankzij een benutte penalty van Alexander Büttner. Net na rust moesten ze echter alsnog de gelijkmaker slikken. Wederom vanaf elf meter mocht Boris van Schuppen het laatste doelpunt van de avond binnenschieten.

Dordrecht - SC Cambuur 2-0
Cambuur kent nog geen gelukkige seizoenstart. Na nederlagen tegen Helmond Sport en TOP Oss, was nu ook Dordrecht te sterk. In een duel waarin beide ploegen met tien man eindigde werd het 2-0 voor de thuisploeg. Henk de Jong en zijn mannen zakken door de nederlaag af naar de zestiende plek.