KKD-overzicht speelronde drie

Oss nieuwe koploper van KKD na zege op Cambuur, ADO vergroot problemen in Volendam

23 augustus om 21:55

ADO Den Haag heeft FC Volendam vrijdagavond op de derde nederlaag op een rij getrakteerd. Ook SC Cambuur verloor opnieuw. De Friezen gingen onderuit bij TOP Oss, dat in ieder geval voor even koploper van de Keuken Kampioen Divisie is.

ADO - Volendam
Volendam is het nieuwe seizoen slecht begonnen met nederlagen tegen De Graafschap en FC Emmen. ADO sprokkelde twee punten uit de eerste twee duels. De thuisploeg nam via Alex Schalk na ruim een halfuur spelen de voorsprong. Kort na rust verdubbelde Jari Vlak de score met een fraaie stift. Spits Henk Veerman liet  zijn oude club nog wel even schrikken met de 2-1, maar na een rode kaart voor Daniël Beukers trok ADO de overwinning over de streep.

OSS - Cambuur
Cambuur slaagde er vorig week bij de opening van het nieuwe stadion niet in om te winnen. Sterker nog: het verloor van Helmond Sport. In Oss trof de ploeg van trainer Henk de Jong opnieuw een taaie tegenstanders. De Brabanders namen kort na rust via Giovanni Korte de voorsprong, en gaven deze niet meer uit handen. Door de zege zijn de Brabanders de nieuwe koploper van de KKD. Achtervolger FC Eindhoven speelt zaterdag tegen Jong Ajax.

De Graafschap - Jong FC Utrecht
De Graafschap begon het nieuwe KKD-seizoen nog goed met een zeer spectaculaire overwinning op Volendam, maar de daaropvolgende wedstrijd tegen Excelsior ging verloren. Tegen de beloften van Utrecht pakten de Superboeren ternauwernood een punt. Mimoun Mahi maakte in de slotfase de 2-2, nadat Sam Bisselink De Graafschap) en Emil Rohd Schlichting (Jong Utrecht) en Anthony Descotte (Jong Utrecht) de andere treffers hadden gemaakt.