Valentijn Driessen kritisch over Alex Kroes en Ajax-beleid

Driessen kritisch over Ajax-beleid: 'Weghorst heeft nog nooit wat gewonnen'

30 augustus om 21:18

Valentijn Driessen begrijpt niets van Alex Kroes. De keuze om Wout Weghorst naar Amsterdam te halen en om Ajax op die manier proberen terug te brengen naar de top, komt de technisch directeur op forse kritiek te staan. Ook gaat Weghorst Brian Brobbey in de weg lopen, verwacht Driessen.

"Dit kan gewoon niet", steekt Driessen in Kick-Off, de podcast van De Telegraaf, kritisch van wal. "Brobbey wordt niet beter als Weghorst daar rondloopt. En helemaal niet met de persoonlijkheid van Weghorst."

"Dit is niet goed voor Ajax en ook niet voor Brobbey", concludeert de journalist die zelfs spreekt van 'pure kapitaalvernietiging'. "Ik denk dat dat ook de reden is dat niemand begrijpt waarom Ajax bij Weghorst uit is gekomen. Er zijn heel veel andere posities die Ajax veel beter moet invullen. De minste zorg was eigenlijk de spitspositie."

Driessen wijst vervolgens naar Chuba Akpom, die óók nog altijd in Amsterdam rondloopt. "Dat was best wel een aardige combinatie. Brobbey moest fitter worden en meer scoren, maar zij deden het vorig seizoen best wel aardig. Wat is dan de gedachte achter het inlijven van Weghorst?"

"Ze gaan met één spits spelen, maar ze hebben er vier!", gaat Driessen zijn relaas verder. "Straks heb je drie ontevreden spitsen. Dan heb je wel concurrentie, maar daar wordt Ajax niet beter van."

In Amsterdam zou men tóch hebben aangedrongen op de komst van Weghorst, wegens zijn vermeende topsportmentaliteit. "Hij heeft nog nooit wat gewonnen", stelt Driessen echter. "Alleen een League Cup bij Manchester United, verder niets. Hoe moet hij Ajax terug naar de top brengen? Hij speelde zelf nooit in de top. Bij United was het ook gewoon een flop."