Derksen uit zorgen over komst Weghorst: 'Hij heeft wat ongezonde ideeën'

Derksen uit zorgen over komst Weghorst: 'Hij heeft wat ongezonde ideeën'

30 augustus om 09:28

Johan Derksen maakt zich zorgen over de aanwezigheid van Wout Weghorst bij Ajax. In Vandaag Inside spreekt de voormalig linksback van onder meer HFC Haarlem en BV Veendam zich uit over de houding van de spits ten opzichte van corona. Derksen vraagt zich af of Ajax wel weet wie het binnenhaalt.

"Ik zie Weghorst op de tribune zitten. En dan denk ik: Ajax moet wel weten wie ze binnenhalen, want hij weigert consequent om gevaccineerd te worden", vangt Derksen aan. "En als je in een kleedkamer een coronabesmetting krijgt en de spits die je voor veel geld gehaald hebt weigert een injectie, dan heb je echt een probleem."

Presentator Wilfred Genee vraagt zich af of het niet iets eenmaligs was en vermoedt dat het geen rol zal spelen in dezelfde mate, maar Derksen is er niet gerust op. "Dat had ik twee jaar geleden ook niet verwacht, dat het in die mate zou zijn, maar hij heeft wat ongezonde ideeën, hoor. Ook over bepaalde scholen. Ik maak me een beetje zorgen, hij heeft een beetje vreemde ideeën. Ik vind het een beetje een vreemde jongen", besluit de voormalig voetballer.

"Ik heb voor mezelf de keuze gemaakt om me niet te laten vaccineren", sprak Weghorst in 2021 uit tegenover de NOS. "Dat is ook bekend. Iedereen moet daarin zijn eigen keuze maken en doen wat goed voelt."