Weghorst deelt hoge verwachtingen bij Ajax: 'Daar wil ik een grote rol in spelen'

Weghorst deelt hoge verwachtingen bij Ajax: 'Daar wil ik een grote rol in spelen'

29 augustus om 23:18

Dat Wout Weghorst de stap naar Ajax maakt heeft zowel met zijn privéleven als met het sportieve plaatje in Amsterdam te maken, zo geeft de spits aan in gesprek met Ziggo Sport. Ook gaat Weghorst in op de concurrentiestrijd voor de spitspositie bij Ajax.

"Voor mezelf na de laatste jaren, waarin ik veel ben verhuisd en in veel verschillende landen heb gezeten, was ik toe aan een stabiele basis", zo zegt Weghorst over zijn motivatie achter de transfer. "Ook deels voor thuis, met de kinderen. Als je dat kan vinden in combinatie met het sportieve, wat altijd nog op één staat, dan is dat voor mij het perfecte plaatje."

"Ajax is voor mij de grootste club van Nederland, met die historie", vervolgt de spits. "Toen ze mij belden en aangaven dat ze me graag wilden hebben. Dat gaf me een heel cool gevoel, een vet gevoel. Ik zag net al de eerste shirtjes… ja, dat vind ik mooi. De weg, zoals ze die willen inslaan om weer terug te keren waar Ajax hoort, dat past heel goed bij hoe ik erin zit."

Met Brian Brobbey en Chuba Akpom heeft Weghorst twee geduchte concurrenten in de Johan Cruijff ArenA. "We moeten aan de bak. Op dit moment zijn er drie spitsen, dus ik moet gaan zorgen dat ik de trainer en een ieder ervan ga overtuigen dat ik de spits ben die nodig is", aldus de Oranje-international, die tevens ingaat op zijn verwachtingen voor zijn periode in Amsterdam. "Ik verwacht van mezelf dat ik heel belangrijk ga zijn voor het elftal, voor de club. Om uiteindelijk samen successen te gaan boeken en prijzen te gaan pakken. Daar wil ik een grote rol in spelen."