'Napoli bereikt akkoord over Osimhen en incasseert 75 miljoen euro'

'Napoli bereikt akkoord over Osimhen en incasseert 75 miljoen euro'

30 augustus om 09:43

Napoli heeft met Al Ahli een akkoord bereikt over de overgang van Victor Osimhen, voor wie de medische keuring reeds ingepland is. Zo meldt Fabrizio Romano.

Napoli en Al Ahli zijn het naar verluidt eens over een transfer die de Italianen in totaal minimaal 75 miljoen euro op moet leveren, en kan oplopen tot een bedrag van tachtig miljoen euro. Voor de spits lonkt een contract ter waarde van 25 tot 30 miljoen euro per jaar, waarin bovendien een afkoopsom is opgenomen. Osimhen moet nog groen licht geven voor de transfer. De club uit Saudi-Arabië gaf hem donderdag echter al een deadline mee: voor vrijdagmiddag moet de Nigeriaan zijn keuze hebben gemaakt.

Ook Chelsea heeft nog altijd interesse in Osimhen, maar lijkt afgetroefd te worden. De Londenaren wilden de spits huren van Napoli, met een verplichte optie tot koop. Opvallend genoeg leek Roberto Calenda, zaakwaarnemer van Osimhen, eerder deze week nog uit te sluiten dat zijn cliënt Europa zou verlaten. 'Victor is verkozen tot Afrikaans voetballer van het jaar en werd achtste in de verkiezing om de Gouden Bal', liet de belangenbehartiger weten via X. 'Hij heeft nog veel te doen in Europa. Er is behoefte aan respect.'

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!

(edited)